Kocljevina

O nas

Projekt »Čebela«

Kontakt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt Čebela traja od 01.11.2018 do 31.12.2019.

V okviru tega projekta bomo izvedli pet sklopov delavnic.

V prvem sklopu bomo predstavili oblikovanje in izdelavo čebeljih panjev in čebelnjaka. Najprej bo potekala delavnica  o prilagoditvi delovnega mesta invalidnim osebam. Nabavili bomo lesnoobdelovalni stroj.

Nato bodo delavnice o pripravi in izdelovanju čebeljih panjev. Izdelovali bomo AŽ in LR panje.

Potem bo sledila predstavitev rezultatov prve delavnice, ki bo zajemala ogled in predstavitev čebeljih panjev, ter izdelanega čebelnjaka.

Zatem bomo v drugem sklopu predstavili osnove čebelarjenja, kjer bo  predstavljena zgodovina čebelarstva, pomen čebele za okolje in čebelarje, čebelja paša, bivališča, oprema čebelarja, orodje in pripomočki za delo čebelarja, čebelji produkti med, cvetni prah, vosek, matični mleček, propolis, čebelji strup.

Nato bomo v tretjem sklopu predstavili oblikovanje in poslikavo panjskih končnic, ter izdelavo lesenih modelov za medeno testo.

V četrtem sklopu bomo predstavili pripravo medenega testa, oblikovanje, okraševanje in peko peciva iz medenega testa.

V petem sklopu bomo pripravili, oblikovali, izdelali sveče in mila, kreme, ter šampone.

Po vseh petih sklopih bomo izvedli degustacijo medenjakov, ter preizkus sveč, krem, mil in šamponov.

Po zaključku tega projekta želimo zagotoviti trajnost, ter razvijati in dopolnjevati omenjeno dejavnost še naprej, saj si želimo, da bi tudi v prihodnje dobili čim več projektov in tako pripomogli k uspešnemu razvoju in rasti naše pokrajine, kot tudi našega podjetja. Zelo smo veseli, da smo bili izbrani za omenjeni projekt, saj je bilo za vzhodno Slovenijo izbranih 7 projektov, med katerimi je tudi naš.

Operacijo Čebela (št. C3340-18-241005) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.